Wonen en huishouden

 • Hulp bij het huishouden

  Iedereen wil zo lang mogelijk thuis wonen. Maar soms kan iemand door ziekte, een beperking of ouderdom het huishouden niet zelf doen. Wanneer niemand in uw omgeving u kan helpen, is hulp bij het huishouden een oplossing.

 • Wonen in een geschikt huis

  Het huis waarin u woont moet voor u geschikt zijn. Het kan zijn dat dit niet (meer) het geval is. Bijvoorbeeld omdat de woning te groot voor u is geworden. Of omdat de trap of het onderhoud van uw tuin een probleem voor u is. Verhuizen naar een andere (kleinere) woning kan een goede oplossing zijn.

 • Woningaanpassingen

  U wilt in uw woning blijven wonen, maar door ziekte of een beperking is dit lastig. Een aanpassing aan uw woning kan u helpen. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen.

 • Begeleiding thuis

  Hebt u behoefte aan praktische en sociale hulp in het dagelijks leven? De gemeente kan u dan helpen met begeleiding. Bij een korte of lichte hulpvraag kunt u als eerste terecht bij de brede basisvoorziening.

 • Verzorging thuis

  Hebt u verpleging en verzorging thuis nodig? Een wijkverpleegkundige kan dit voor u verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aankleden, douchen, naar het toilet gaan, wondverzorging of het klaarzetten en toedienen van uw medicijnen.

 • Beschermd wonen

  Als zelfstandig wonen (met begeleiding thuis) niet meer mogelijk is, komt u mogelijk in aanmerking voor beschermd wonen. Beschermd wonen is een (tijdelijke) vorm van wonen. U woont dan in een woning van een instelling met daarbij horend toezicht en begeleiding.