Mantelzorg en vrijwilligerswerk

 • Mantelzorg

  Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor iemand uit hun omgeving zorgen. Dat kan bijvoorbeeld een partner, kind, ouder, vriend of kennis zijn. De zorg is nodig vanwege bijvoorbeeld ziekte, een beperking, stoornis of verslaving.

  Meer informatie

 • Mantelzorgcompliment

  Mantelzorgers doen werk van grote waarde. De gemeente Hattem geeft mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering.

 • Vervangende zorg (respijtzorg)

  Geeft u mantelzorg aan uw kind, partner, ouder of aan iemand anders? Dan kunt u misschien vervangende zorg (respijtzorg) regelen. Dan neemt iemand anders de zorg een tijdje van u over.

  Meer informatie

 • Vrijwilligerswerk

  Met vrijwilligerswerk kunt u uw kennis en vaardigheden uitbreiden. Het biedt u de kans op persoonlijke groei. Als vrijwilliger kunt u iets totaal anders doen dan tijdens uw dagelijkse bezigheden.

  Meer informatie

 • Vrijwilligersverzekering

  Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen tijdens hun werkzaamheden schade veroorzaken of een ongeluk krijgen. Om de financiële gevolgen hiervan te dekken, hebben alle gemeenten een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centaal Beheer.

  Meer informatie

 • Vrijwilligersacademie noord oost veluwe

  De Vrijwilligersacademie organiseert workshops en bijeenkomsten voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. De Vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.

  Meer informatie