Wonen in een geschikt huis

Het huis waarin u woont moet voor u geschikt zijn. Het kan zijn dat dit niet (meer) het geval is. Bijvoorbeeld omdat de woning te groot voor u is geworden. Of omdat de trap of het onderhoud van uw tuin een probleem voor u is. Verhuizen naar een andere (kleinere) woning kan een goede oplossing zijn.

Triada

Via woonstichting Triada kunt u zelf op zoek naar een (gelijkvloerse) huurwoning. Dagelijks worden woningen die vrijkomen door Triada op hun website geplaatst. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning van Triada, moet u ingeschreven zijn bij Triada. Meer informatie vindt u op hun website. U kunt ook bellen met Triada op (0578) 67 66 66.

Wmo-verklaring

Kunt u om medische redenen, die niet waren te voorzien, binnen twee jaar waarschijnlijk niet meer zelfstandig de slaap- en badkamer op uw bovenverdieping bereiken? En heeft u daarom een aangepaste of gelijkvloerse woning nodig? Dan komt u mogelijk met voorrang in aanmerking voor bepaalde woningen. U hebt daarvoor wel een Wmo-verklaring nodig. Ook moet u voldoen aan de inkomensvoorwaarden van Triada. Let op: moet u zo snel mogelijk naar een andere woning verhuizen? Dan moet u urgentie aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op www.triada.nl.

Als u in aanmerking wilt komen voor een Wmo-verklaring dan kunt u contact met ons opnemen.

Zorgwoningen

In Hattem is het ook mogelijk om te wonen in de zorgwoningen van Hanzeheerd de Bongerd of bij het Hof van Blom. U kunt zich melden bij de instelling waar u wilt wonen.

Hanzeheerd de Bongerd

Voor Hanzeheerd de Bongerd kunt u zich melden bij de receptie. U kunt ook bellen met Hanzeheerd de Bongerd op (038) 444 58 51. Een voorwaarde is dat u een zorgindicatie hebt.

Driezorg

Voor de woningen van het Hof van Blom kunt u zich melden bij Driezorg. U kunt daarvoor bij de Venus in Zwolle terecht of bellen op (038) 200 11 00. Bent u jonger dan 65 jaar? U hebt een zorgindicatie nodig om in aanmerking te komen. Bent u ouder dan 65 jaar? Dan is een zorgindicatie niet nodig.

Woningaanpassingen

In sommige gevallen is verhuizen geen goede optie. Ervaart u wel beperkingen bij het wonen in uw eigen woning? U kunt zich bij de gemeente melden. We kijken samen of er een mogelijkheid bestaat voor een woningaanpassing.