Wonen in een geschikt huis

Het huis waarin je woont moet voor jou geschikt zijn. Het kan zijn dat dit niet (meer) het geval is. Bijvoorbeeld omdat de woning te groot voor je is geworden. Of omdat de trap of het onderhoud van je tuin een probleem voor je is. Verhuizen naar een andere (kleinere) woning kan een goede oplossing zijn.

Triada

Via woonstichting Triada kun jezelf op zoek naar een (gelijkvloerse) huurwoning. Dagelijks worden woningen die vrijkomen door Triada op de website geplaatst. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning van Triada, moet je zijn ingeschreven. Meer informatie vind je op hun website. Je kunt ook bellen met Triada op (0578) 67 66 66.

Wmo-verklaring

Kun je om medische redenen, die niet waren te voorzien, binnen twee jaar waarschijnlijk niet meer zelfstandig de slaap- en badkamer op de bovenverdieping bereiken? En heb je daarom een aangepaste of gelijkvloerse woning nodig? Dan kom je mogelijk met voorrang in aanmerking voor bepaalde huizen. Je hebt dan wel een Wmo-verklaring nodig. Ook moet je voldoen aan de inkomensvoorwaarden van Triada. Let op: moet je zo snel mogelijk naar een ander huis verhuizen? Dan moet je urgentie aanvragen. Meer informatie hierover vind je op www.triada.nl.

Als je in aanmerking wilt komen voor een Wmo-verklaring dan kun je contact met ons opnemen.

Zorgwoningen

In Hattem is het ook mogelijk om te wonen in de zorgwoningen van De Bongerd. Een voorwaarde is dat je een zorgindicatie hebt. Dit kan ook bij het Hof van Blom. Ben je jonger dan 65 jaar? Je hebt dan een zorgindicatie nodig om in aanmerking te komen. Ben je ouder dan 65 jaar? Dan is een zorgindicatie niet nodig.

Je kunt je melden bij de instelling waar je wilt wonen.

Woningaanpassingen

In sommige gevallen is verhuizen geen goede optie. Ervaar je wel beperkingen bij het wonen in je eigen huis? Je kunt je dan bij ons melden. We kijken samen of er een mogelijkheid bestaat voor een woningaanpassing.