Vervoersvoorzieningen

Wil je ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie? En lukt het niet om met eigen vervoer of het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren dan om hulp. Is er niemand die jou kan helpen? Dan zijn er voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte andere mogelijkheden. Zo kun je erop uit in je wijk, in Hattem of verder.

Vervoer door vrijwilligers

Voor Mekaar organiseert vrijwilligersvervoer voor inwoners van Hattem. Voor mensen die geen eigen vervoersmogelijkheid hebben. Wil je gebruikmaken van het vrijwilligersvervoer? Neem dan telefonisch contact op met Voor Mekaar. Je betaalt een kleine bijdrage per rit.

Pas als je geen gebruik kunt maken van openbaar vervoer, je eigen auto of fiets of vervoer door vrijwilligers, kun je een vervoersvoorziening aanvragen. Je hebt een vervoersvoorziening nodig om jezelf te verplaatsen in Hattem en omgeving. Of om sociale contacten te onderhouden en activiteiten buiten de deur te ondernemen.

Voorbeelden van een vervoersvoorziening zijn een scootmobiel, aangepaste fiets en taxivervoer door PlusOV. Elektrische fietsen vallen hier niet onder.

Wat kan ik zelf regelen?

Hulp van ons is een aanvulling op wat jezelf kunt. En op wat je familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit je omgeving niet genoeg? Dan kun je hulp krijgen van de gemeente.

Vervoersvoorziening aanvragen

Met onderstaand formulier kun je een melding doen voor een vervoersvoorziening. Ook iemand uit je omgeving kan dat doen. Heb je een Wmo-melding gedaan? Dan nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek praat je over de hulp die jij nodig hebt. We bekijken of je in aanmerking komt voor een Wmo-maatwerkvoorziening.

Meldingsformulier maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vind je het lastig om te praten met een medewerker van de Wmo? Bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vindt voor jezelf op te komen? Dan kun je vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe

Zorg in natura

Kom je in aanmerking voor een Wmo-maatwerkvoorziening? Dan kan de gemeente via één van de hulpmiddelenleveranciers een vervoersvoorziening regelen. De gemeente en de leverancier regelen samen de betaling van de kosten van de voorziening. Dit noemen we zorg in natura.

Persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag. Daarmee kun je zelf je vervoersvoorziening regelen. Je moet zelf op zoek naar een geschikte voorziening. De medewerkers van de Wmo kunnen je meer vertellen over het PGB.

Kosten

Voor een vervoersvoorziening betaal je een eigen bijdrage.

Meer informatie

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een vervoersvoorziening? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.