Vervoersvoorzieningen

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie? En lukt het niet om met eigen vervoer of het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren dan om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan zijn er voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte andere mogelijkheden. Zo kunt u erop uit in uw wijk, in Hattem of verder.

Vervoer door vrijwilligers

Voor Mekaar organiseert vrijwilligersvervoer voor inwoners van Hattem die geen eigen vervoersmogelijkheid hebben. Als u gebruik wilt maken van het vrijwilligersvervoer dan kunt u zich telefonisch melden bij Voor Mekaar. U betaalt een kleine bijdrage per rit.

Pas als u geen gebruik kunt maken van openbaar vervoer, uw eigen auto of fiets of vervoer door vrijwilligers, kunt u een vervoersvoorziening aanvragen. U hebt een vervoersvoorziening nodig om uzelf te verplaatsen in Hattem en omgeving. Of om sociale contacten te onderhouden en activiteiten buiten de deur te ondernemen.

Voorbeelden van een vervoersvoorziening zijn een scootmobiel, aangepaste fiets en taxivervoer door PlusOV. Elektrische fietsen vallen hier niet onder.

Wat kan ik zelf regelen?

Hulp van de gemeente is een aanvulling op wat u zelf kunt. En op wat uw familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit uw omgeving niet genoeg? Dan kunt u hulp krijgen van de gemeente.

Vervoersvoorziening aanvragen

Met onderstaand formulier kunt u een melding doen voor een vervoersvoorziening. Ook iemand uit uw omgeving kan dat doen. Hebt u een Wmo-melding gedaan? Dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op voor het maken van een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek praat u over de hulp die u nodig hebt. De gemeente bekijkt of u in aanmerking komt voor een Wmo-maatwerkvoorziening.

Meldingsformulier maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vindt u het lastig om te praten met een medewerker van de Wmo? Bijvoorbeeld omdat u het moeilijk vindt voor uzelf op te komen? Dan kunt u vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe

Zorg in natura

Komt u in aanmerking voor een Wmo-maatwerkvoorziening? Dan kan de gemeente via één van de hulpmiddelenleveranciers een vervoersvoorziening regelen. De gemeente en de hulpmiddelenleverancier regelen samen de betaling van de kosten van de voorziening. Dit noemen we zorg in natura.

Persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag. Daarmee kunt u zelf uw vervoersvoorziening regelen. U moet zelf op zoek naar een geschikte voorziening. De medewerkers van de Wmo kunnen u meer vertellen over het PGB.

Kosten

Voor een vervoersvoorziening betaalt u een eigen bijdrage.

Meer informatie

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een vervoersvoorziening? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.