PlusOV

Kunt u door een ziekte of een beperking niet reizen met het openbaar vervoer? Bent u voor uw vervoer afhankelijk van anderen, maar kan niemand u helpen? Dan is het regiovervoer van PlusOV iets voor u.

Werkwijze PlusOV

Binnen de regio haalt en brengt PlusOV u waar u maar wilt. PlusOV is niet gebonden aan haltes of stations. U kunt met PlusOV naar een bestemming reizen op maximaal 40 kilometer van uw woning. Voor vervoer buiten de regio kunt u het beste een Valys-pas aanvragen via www.valys.nl

Wat kan ik zelf regelen?

Hulp van de gemeente is een aanvulling op wat u zelf kunt. En op wat uw familie, vrienden en buren kunnen doen. Als inwoner van Hattem kunt u altijd gebruikmaken van PlusOV. Is de hulp uit uw omgeving niet genoeg? Of maakt u heel vaak gebruik van PlusOV? Dan kunt u een melding indienen bij de gemeente. Het is mogelijk om via de gemeente een Wmo-pas voor het gebruik van PlusOV te krijgen. Het aanvragen van een vervoersvoorziening is een voorziening uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Vervoersvoorziening aanvragen

Met onderstaand formulier kunt u een melding doen voor een vervoersvoorziening. Ook iemand uit uw omgeving kan deze melding voor u doen. Hebt u een Wmo-melding gedaan? Dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op voor het maken van een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek praat u over de hulp die u nodig hebt. De gemeente bekijkt of u in aanmerking komt voor een Wmo-maatwerkvoorziening.

Meldingsformulier maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vindt u het lastig om te praten met een medewerker van de Wmo? Bijvoorbeeld omdat u het moeilijk vindt voor uzelf op te komen? Dan kunt u vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe

Zorg in natura

Komt u in aanmerking voor een Wmo-maatwerkvoorziening? Dan kan de gemeente een vervoersvoorziening voor u regelen. De gemeente en PlusOV regelen samen de betaling van de kosten. Dit noemen we zorg in natura.

Kosten

Voor het gebruik van PlusOV betaalt u een ritbijdrage. Daarnaast betaalt u eenmalig kosten voor een pas. Bij het reserveren van de rit krijgt u gelijk te horen hoeveel een rit kost. U betaalt de ritten maandelijks achteraf via een vast machtiging (incasso).

Meer informatie

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor PlusOV? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.