Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers doen werk van grote waarde. Wij geven mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering.

Krijg je zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Meld hem of haar dan aan voor het mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment kun je tot en met 31 december 2024 aanvragen. Het mantelzorgcompliment bedraagt € 100.

Mantelzorgcompliment 2024 aanvragen (met DigiD)

Mantelzorgcompliment 2024 schriftelijk aanvragen (pdf 140 kb)

Binnen 8 weken na je aanvraag laten wij je weten of jouw mantelzorger het mantelzorgcompliment krijgt. Dit laten wij ook weten aan je mantelzorger. Wanneer het mantelzorgcompliment voor de dag van de mantelzorg op 10 november 2024 is toegekend, vindt de betaling rond die datum plaats.

Wanneer kom je in aanmerking voor een mantelzorgcompliment?

Zorg je al langere tijd voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kun je misschien een mantelzorgcompliment krijgen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Per zorgvrager komt één mantelzorger in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.
  • De zorgvrager woont in de gemeente Hattem. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente Hattem wonen.
  • De mantelzorger zorgt gemiddeld ten minste 3 maanden lang, minimaal 8 uur per week voor de zorgvrager.
  • Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor normale zorg aan huisgenoten. Zoals bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen en de was doen.
  • De mantelzorger is geregistreerd bij Stichting Welzijn Hattem. Of geeft hiervoor toestemming. De registratie is bedoeld om gerichte informatie te geven over mantelzorgondersteuning.

Meer informatie

Weet je niet zeker of je het mantelzorgcompliment kunt aanvragen? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier

Heb je hulp nodig bij het invullen van het (online) aanvraagformulier? Dan kun je contact opnemen met Op KO€RS. Dit is een dienst van Stichting Welzijn Hattem. Op KO€RS ondersteunt je onder andere bij het invullen van formulieren. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.swhattem.nl/opkoers.