Mantelzorgcompliment

Mantelzorgers doen werk van grote waarde. De gemeente Hattem geeft mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering van € 100. Krijgt u zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Meld hem of haar dan aan voor dit mantelzorgcompliment.

Het mantelzorgcompliment kunt u tot en met 31 december 2021 aanvragen.

Mantelzorgcompliment aanvragen met uw DigiD

Mantelzorgcompliment schriftelijk aanvragen (pdf 188 kb)

Binnen 8 weken na uw aanvraag laten wij u weten of uw mantelzorger het mantelzorgcompliment krijgt. Onze beslissing laten wij ook weten aan uw mantelzorger. Wanneer het mantelzorgcompliment voor de dag van de mantelzorg op 10 november 2021 is toegekend, vindt de betaling rond die datum plaats.

Wanneer komt u in aanmerking voor een mantelzorgcompliment?

Zorgt u al langere tijd voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kunt u misschien een mantelzorgcompliment krijgen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Per zorgvrager komt één mantelzorger in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.
  • De zorgvrager woont in de gemeente Hattem. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente Hattem wonen.
  • De mantelzorger zorgt gemiddeld ten minste 3 maanden lang, minimaal 8 uur per week voor de zorgvrager.
  • Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor normale zorg aan huisgenoten, zoals bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen en de was doen.

De mantelzorger is geregistreerd bij Stichting Welzijn Hattem, of geeft toestemming voor registratie. De registratie heeft als doel gerichte informatie geven over mantelzorgondersteuning.

Meer informatie

Weet u niet zeker of u het mantelzorgcompliment kunt aanvragen? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier

Hebt u hulp nodig bij het invullen van het (online) aanvraagformulier? Dan kunt u contact opnemen met Op KO€RS, een dienst van Stichting Welzijn Hattem. Op KO€RS ondersteunt u onder andere bij het invullen van formulieren. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.swhattem.nl/opkoers.