Begrippen

 • Algemene voorziening

  Wij ondersteunen mensen die hulp nodig hebben bij het langer thuis wonen. Dit doen wij vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De ondersteuning kan de vorm hebben van een algemene voorziening of een maatwerkvoorziening.

  Meer informatie

 • Maatwerkvoorziening

  Wij ondersteunen mensen die hulp nodig hebben bij het langer thuis wonen. Dit doen wij vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De ondersteuning kan de vorm hebben van een maatwerkvoorziening of een algemene voorziening.

  Meer informatie

 • Zorg in natura

  Bij zorg in natura ontvang je zorg en ondersteuning. Eén van de zorgaanbieders waarmee wij een contract hebben, verzorgt dat voor jou. Wij regelen samen met de zorgaanbieder de administratie en de kosten van de zorg. De zorgaanbieder bepaalt meestal van wie je hulp krijgt.

  Meer informatie

 • Persoonsgebonden budget

  Een persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag. Hoe hoog het bedrag is, is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt. Met een pgb regel je zelf de zorg. Je kiest zelf een of meerdere zorgaanbieder(s) en koopt de zorg in. Je doet ook zelf de administratie. Je houdt de kwaliteit van de zorg in de gaten.

  Meer informatie

 • Eigen bijdrage

  Krijg je hulp of ondersteuning van ons en ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je misschien een eigen bijdrage. Wij geven aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) door dat je zorg ontvangt. Het CAK stuurt je daarna een rekening voor je eigen bijdrage.

  Meer informatie