Opvoedhulp

Loop je bij het opvoeden van je kind(eren) tegen problemen aan? Of heeft je kind ondersteuning of hulp nodig? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Je kunt bij het CJG terecht voor zowel kleine als grote vragen.

Opvoedadviesbureau

Het opvoedadviesbureau is onderdeel van het CJG. Het is er voor ouders van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. In ongeveer vijf gesprekken biedt een orthopedagoog ondersteuning bij het opvoeden van je kind. Daarna kun je weer zelfstandig verder.

Is er meer nodig?

Kan de medewerker van het CJG je vraag niet direct oplossen? Dan zet het CJG passende hulp in van een expert. Samen met jou stelt de medewerker van het CJG een gezinsplan op. Daarin staat tegen welke problemen jij en je kind aanlopen. En welke hulp nodig is om ze op te lossen.

Zorg in natura

Bij zorg in natura krijg jij of je kind zorg of begeleiding. Daarvoor schakelen we een hulpverlener in. Wij regelen samen met de hulpverlener de administratie en de kosten van de zorg.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag. Daarmee kun je zelf zorg en begeleiding inhuren. Je moet dan zelf op zoek naar zorgverleners. Je maakt afspraken over het werk dat zij doen en wat dat kost. De medewerkers van het CJG kunnen je meer vertellen over het PGB.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vind je het lastig om te praten met een CJG-medewerker? Bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vindt voor jezelf op te komen? Dan kun je vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe.

Vertrouwenspersoon

Zijn er zaken in de hulpverlening die niet goed lopen? Of heb je een meningsverschil met een medewerker van het CJG? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Deze persoon helpt je bij het vinden van een oplossing.

Openingstijden en contact

Je kunt tijdens openingstijden van de ontvangstbalie bij het CJG zonder afspraak binnenlopen. Er is dan altijd een medewerker aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden. Wil je toch liever een afspraak maken omdat je vraag wat ingewikkelder is? Dat kan natuurlijk ook.

Openingstijden: elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen of mailen. Ook kun je een afspraak maken via het online afspraakformulier.

(038) 844 61 00
infocjg@hattem.nl
facebook.com/CJGHattem

Je vindt het CJG in MFC de Marke aan de Daendelsweg 2 in Hattem (boven het zwembad).

Spoedeisende zorg jeugd

Voor directe hulp bij een crisis is de afdeling Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800-99 555 99.