Opvoedhulp

Loopt u bij het opvoeden tegen problemen aan? Of heeft uw kind ondersteuning of hulp nodig? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). U kunt bij het CJG terecht voor zowel kleine als grote vragen.

Opvoedadviesbureau

Het opvoedadviesbureau is onderdeel van het CJG. Het is er voor ouders van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar. In ongeveer vijf gesprekken biedt een orthopedagoog ondersteuning bij het opvoeden van uw kind. Daarna kunt u weer zelfstandig verder.

Is er meer nodig?

Kan de medewerker van het CJG uw vraag niet direct oplossen? Dan zet het CJG passende hulp in van een expert. Samen met u stelt de medewerker van het CJG een gezinsplan op. Daarin staat tegen welke problemen u en uw kind aanlopen, en welke hulp nodig is om ze op te lossen.

Zorg in natura

Bij zorg in natura krijgt u of uw kind zorg of begeleiding. Daarvoor schakelen we een hulpverlener in. De gemeente en de hulpverlener regelen onderling de administratie en de kosten van de zorg.

Persoonsgebonden budget (PGB)

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag. Daarmee kunt u zelf zorg en begeleiding inhuren. U moet dan zelf op zoek naar zorgverleners. En u maakt zelf de afspraken met hen over het werk dat zij doen, en wat dat kost. De medewerkers van het CJG kunnen u meer vertellen over het PGB.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vindt u het lastig om te praten met een CJG-medewerker? Bijvoorbeeld omdat u het moeilijk vindt voor uzelf op te komen? Dan kunt u vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe

Vertrouwenspersoon

Zijn er zaken in de hulpverlening die niet goed lopen? Of hebt u een meningsverschil met een medewerker van het CJG? Dan kunt u terecht bij een vertrouwenspersoon van het AKJ. Deze persoon helpt u bij het vinden van een oplossing.

Contact

U vindt het CJG in MFC de Marke aan de Daendelsweg 2 in Hattem (boven het zwembad).

Openingstijden ontvangstbalie

Elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen. Ook kunt u een afspraak maken via het online afspraakformulier.

T (038) 844 61 00
E infocjg@hattem.nl

Spoedeisende zorg jeugd

Voor directe hulp bij een crisis is de afdeling Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland 24 uur per dag bereikbaar.

T 0900 – 99 555 99