Rolstoel

Heb je door ziekte, een ongeval of ouderdom tijdelijk of langdurig problemen met lopen? Een rolstoel kan dan een oplossing zijn om je in en om huis te verplaatsen.

Heb je voor een korte tijd een rolstoel nodig? Bijvoorbeeld omdat je je been gebroken hebt? Duurt dit waarschijnlijk niet langer dan 3 tot 6 maanden? Dan kun je voor een rolstoel terecht bij de kortdurende uitleen van bijvoorbeeld Medipoint of Vegro.

Heb je voor langere tijd een rolstoel nodig? Dan kun je een aanvraag bij ons indienen.

Soorten rolstoelen

Deze rolstoelen kun je aanvragen:

  • Handbewogen rolstoel. Je gebruikt je handen en armen om te rijden.
  • Duwwandelwagen. Iemand anders moet jou helpen om te rijden.
  • Elektrische rolstoel.
  • Kinderrolstoel.

Wat kan ik zelf regelen?

Hulp van ons is een aanvulling op wat je zelf kunt. En op wat je familie, vrienden en buren kunnen doen. Is de hulp uit je omgeving niet genoeg? Dan kun je hulp van ons krijgen. Het aanvragen van een rolstoel is een voorziening uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Rolstoel aanvragen

Met onderstaand formulier kun je een rolstoel aanvragen. Ook iemand uit jouw omgeving kan deze melding doen. Heb je een Wmo-melding gedaan? Dan nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens een persoonlijk gesprek praat je over de hulp die je nodig hebt. Wij bekijken of je in aanmerking komt voor een Wmo-maatwerkvoorziening.

Meldingsformulier maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Vind je het lastig om te praten met een medewerker van de Wmo? Bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vindt voor jezelf op te komen? Dan kun je vragen naar onafhankelijke cliëntondersteuning via MEE Veluwe

Zorg in natura

Kom je in aanmerking voor een Wmo-maatwerkvoorziening? Dan kunnen wij via één van de hulpmiddelenleveranciers een rolstoel voor je regelen. Wij regelen samen met de leverancier de betaling en de kosten van de rolstoel. Dit noemen we zorg in natura.

Persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag. Daarmee kun je zelf een rolstoel regelen. Je moet zelf op zoek naar een geschikte rolstoel. De medewerkers van de Wmo kunnen je meer vertellen over het PGB.

Kosten

Voor een rolstoel betaal je geen eigen bijdrage.

Meer informatie

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een rolstoel? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.