Gehandicaptenparkeerplaats

Ben je gehandicapt en kun je niet dicht bij je huis parkeren? Als er niet genoeg parkeerplekken zijn in de buurt, dan kun je een gehandicaptenparkeerplaats bij ons aanvragen.

Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor zo’n parkeerplaats. Wij kijken naar de beschikbare parkeerruimte in jouw buurt. En naar de verkeersveiligheid.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Je kunt ook schriftelijk een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen (pdf 22 kb)

Voorwaarden

  • Je kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als je arts verklaart dat je minder dan 100 meter zelfstandig kunt lopen. Daarnaast moet je bestuurder zijn van een voertuig.
  • Je hebt recht op een gehandicaptenparkeerplaats zolang je rijbewijs en 'gehandicaptenparkeerkaart Bestuurder' geldig is. Wil je ons laten weten als je situatie verandert?

Aanvraag

Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats heb je een 'gehandicaptenparkeerkaart Bestuurder' nodig (die nog minimaal 6 maanden geldig is). Maak een kopie van beide kanten van deze kaart. Ook hebben we een kopie nodig van je rijbewijs (nog minimaal 1 jaar geldig) en van je kentekenbewijs.

Na ontvangst van het aanvraagformulier nemen wij contact met je op. Samen bekijken wij de beste locatie voor de gehandicaptenparkeerplaats. Vervolgens nemen wij een verkeersbesluit. Dit besluit publiveren we in de Staatscourant en het huis-aan-huisblad. Na ongeveer twee weken plaatsen wij een verkeersbord. Daaronder komt een bord met het kenteken van jouw voertuig. De gegevens hiervoor lever je zelf aan.

Kosten

Het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats is gratis.

Termijn

Wij beslissen binnen acht weken na ontvangst van je aanvraag of je de parkeerplek krijgt. Wij kunnen deze termijn eenmaal verlengen.

Bezwaar en beroep

Je kunt bezwaar maken tegen onze beslissing. Doe dit binnen 6 weken na de uitspraak. Ben je het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank. Voor meer informatie kijk op: bezwaar, beroep of klacht.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier

Heb je hulp nodig bij het invullen van het (online) aanvraagformulier? Dan kun je contact opnemen met Op KO€RS. Dit is een dienst van Stichting Welzijn Hattem. Op KO€RS ondersteunt je onder andere bij het invullen van formulieren. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.swhattem.nl/opkoers.