Collectieve zorgverzekering

Hebt u een laag inkomen? Dan kunt u bij de gemeente Hattem terecht voor een collectieve zorgverzekering. Dat is een zorgverzekering voor een grote groep mensen tegelijk.

De gemeente Hattem biedt in 2021 samen met Menzis een zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dan bent u met korting goed verzekerd. Meedoen betekent dus minder betalen voor meer zorg!

Voorheen hebben we u laten weten dat Menzis geen verzekering meer zou aanbieden in 2021. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden rondom corona, heeft Menzis besloten om alleen nog in 2021 een verzekering aan te bieden. Doet u niks, dan blijft u ook in 2021 bij Menzis verzekerd via de gemeente Hattem.

Verplicht eigen risico meeverzekerd

Voor de meeste zorgkosten uit de Basisverzekering geldt dat u de eerste € 385,- zelf moet betalen (verplicht eigen risico in 2021). Kiest u voor een verzekering via de gemeente, dan is het verplicht eigen risico meeverzekerd. De gemeente betaalt dit voor u.

Een uitleg van de verschillende varianten van de Gemeentepolis. Welke variant past het beste bij uw situatie? Dit filmpje helpt u kiezen.

Film uitleg varianten gemeentepolis

Voor wie is de Garant Verzorgd verzekering?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedereen uit de gemeente Hattem met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw gezamenlijke netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Goed om te weten: voor deze zorgverzekering accepteert Menzis iedereen, zonder medische keuring.

Wat is de Garant Verzorgd verzekering?

Met Garant Verzorgd heeft u lagere kosten en bent u toch uitgebreid verzekerd. Garant Verzorgd kent drie pakketten. In elk pakket worden ziektekosten vergoed die veel voorkomen, zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandartsbezoek, fysiotherapie en eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Het meest uitgebreide pakket is Garant Verzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben. Wilt u pakketten eenvoudig vergelijken, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl/hattem.

Let erop dat het pakket met de laagste premie niet altijd de goedkoopste is. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel, zoals fysiotherapie, dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten extra vergoedt.

Wat is de bijdrage van de gemeente?

  • Voor het pakket ‘Garant Verzorgd 1’ is de vergoeding € 36,05 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 2’ is dit € 36,05 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 3’ is dit € 38,55 per maand.

Het verplicht eigen risico van € 385 is hiermee ook direct verzekerd.

Wilt u overstappen naar Menzis?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl/menzis, selecteer de gemeente Hattem en meld u aan. Of bel de Overstapcoach van Menzis. Deze Overstapcoach geeft persoonlijk advies en is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur bereikbaar via (088) 222 49 00 (lokaal tarief).

De gemeente heeft geen belang in Menzis, maar wil graag dat inwoners goed verzekerd zijn.

Tip

Misschien komt u in aanmerking voor de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten.