Collectieve zorgverzekering

Hebt u een laag inkomen? Dan kunt u bij de gemeente Hattem terecht voor een collectieve zorgverzekering. Dat is een zorgverzekering voor een grote groep mensen tegelijk.

De gemeente Hattem biedt in 2022 samen met zorgverzekeraar Aevitae een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dan bent u met korting goed verzekerd. Meedoen betekent dus minder betalen voor meer zorg!

Wat is de Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. De polis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De dekking van de aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. De premie is lager omdat de gemeente Hattem een bijdrage in de premie geeft. De zorgverzekeraar biedt ook korting.

Film uitleg gemeentepolis

Welke pakketten biedt Aevitae in Hattem aan?

Vanaf 1 januari 2022 kunt u kiezen uit drie verschillende gemeentepakketten:

1. Het gemeentepakket Start

Dit is een pakket met lage premie en minder dekking. Als u voor dit pakket kiest, kun u ook nog het verbruikte eigen risico door de gemeente laten vergoeden. Dit moet u dan nog wel aanvragen.

2. Het gemeentepakket Plus

De premie van dit pakket is hoger maar het heeft ook meer dekking. In dit pakket is ook het eigen risico meeverzekerd.

3. Het gemeentepakket Uitgebreid

Dit pakket biedt de meeste dekking maar heeft ook de hoogste premie. Ook bij dit pakket is het eigen risico meeverzekerd.

Voor alle pakketten geldt dezelfde basisverzekering.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Gemeentepolis?

  • Ga naar de website: www.gezondverzekerd.nl/hattem. Hier ziet u de verzekeringen die de gemeente aanbiedt.
  • U kunt de keuzehulp invullen om het juiste pakket te kiezen of u kunt klikken op de knop ‘aanmelden’ bij het pakket dat u graag wilt afsluiten.

Meer informatie

Vragen en antwoorden over de Gemeentepolis

Tip

Misschien komt u in aanmerking voor de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten.