Ondersteuning bij herstel

Of je nou een heftige scheiding of burn-out hebt gehad, iemand hebt verloren, psychische problemen hebt doorgemaakt of net uit een verslaving komt: iedereen heeft wel wat meegemaakt. Het kan dan lastig zijn om dit bespreekbaar te maken. Je kunt voor ondersteuning en trainingen terecht bij Korak herstelacademie in Heerde.

Korak is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor mensen die willen herstellen van psychische ontwrichting. Je kunt op eigen initiatief bij Korak terecht om je verder te ontwikkelen en verder te leren in je herstel. De gemeente Hattem draagt bij aan deze algemene voorziening.

Een herstelacademie is er voor iedereen. Er is een groot aanbod van trainingen, cursussen en workshops. Korak wordt 100% gerund door Peers. Daarmee wordt bedoeld dat zowel de deelnemers als de vrijwilligers en betaalde krachten persoonlijk ervaringen hebben op het gebied van levensontwrichtende gebeurtenissen en/of een psychische kwetsbaarheid. Hierdoor is er een fijne omgeving waarin ervaring met ontwrichting minder ‘gek’ en eerder ‘normaal’ is. En waar respect en gastvrijheid tegenover anderen voorop staan. Door samen te werken met mensen met vergelijkbare ervaringen wordt er gezorgd voor een sfeer waarin er stappen gezet kunnen worden. Juist door elkaar aan te spreken op het gezonde en talentvolle deel. Niet door hulpverleners, maar door de mensen die weten wat je meemaakt.

Aanbod activiteiten en trainingen

Korak heeft een uitgebreid aanbod van trainingen en activiteiten. Je gaat aan de slag om je zelfvertrouwen te vergroten en je eigen kracht terug te vinden. De activiteiten en trainingen worden gehouden in Heerde. Het aanbod kun je vinden op www.korak.nl.

Kun je door een ziekte of een beperking niet reizen met het openbaar vervoer? Ben je voor je vervoer afhankelijk van anderen, maar kan niemand je helpen? Dan is het regiovervoer van PlusOV iets voor jou. Wij beoordelen of je een indicatie krijgt voor het reizen met het aanvullend openbaar vervoer via PlusOV. Zo ja, dan krijg je een Wmo-pas voor het gebruik van PlusOV. Hiermee kun je tegen een gereduceerd tarief reizen naar Korak in Heerde.

Korak Herstelacademie