Vrijwilligerswerk

Met vrijwilligerswerk kun je je kennis en vaardigheden uitbreiden. Het biedt je de kans op persoonlijke groei. Als vrijwilliger kun je iets totaal anders doen dan tijdens je dagelijkse bezigheden.

Op zoek naar vrijwilligerswerk

Op www.vrijwilligerswerk.nl vind je informatie over vrijwilligerswerk. Hier staat ook een overzicht van websites met vacatures voor vrijwilligerswerk. Als je zoekt op ‘gemeente Hattem’ vind je de vrijwilligersvacatures in onze gemeente.

Je kunt ook terecht bij Stichting Welzijn Hattem. Kijk op www.swhattem.nl/vrijwilligers voor de vacaturebank.

Voorwaarden bij een uitkering

Heb je een uitkering? En wil je graag vrijwilligerswerk doen? Wij kunnen hier voorwaarden aan stellen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het maximum aantal uren per week dat je vrijwilligerswerk mag doen. Zodat je daarnaast volledig aan je re-integratie kunt werken. Heb je geen toestemming voor het vrijwilligerswerk dat je doet? Dan heeft dit gevolgen voor je uitkering.

Vrijwilligersverzekering

Wij hebben een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Deze verzekering verzekert vrijwilligers voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Tip

Kijk ook op eens op de pagina Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe. De Vrijwilligersacademie organiseert workshops en bijeenkomsten voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem.