Workshops Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem.

Workshop: Reanimeren en het gebruik van AED

  • Donderdag 28 september van 19.00 - 22.00 uur in De Marke Hattem.

Iedereen kan terecht komen in een situatie waar levensreddende hulp nodig is. Tijdens deze workshop neemt Dmitri van Goor, ambulancechauffeur, je mee in zo’n situatie. Wat gebeurt er, wat kan jij doen en wat doet een AED? En zo komt er van alles voorbij in deze praktische workshop. Je krijgt geen reanimatiecertificaat. Maar wel een heleboel kennis!

Workshop: GOED omgaan met dementie

  • Dinsdag 17 oktober van 19.00 - 21.30 uur in Kulturhus Epe.

Deelnemers leren hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bespreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen. En geven we tips. De workshop wordt begeleid door trainers van Samen Dementie Vriendelijk.

Workshop: Creatief denken

  • Woensdag 1 november, van 19.30 - 21.30 uur, Bloemfontein Vaassen

Zou je het handig en leuk vinden om in (bijvoorbeeld) je vrijwilligerswerk eens in hele nieuwe oplossingen te denken? Doe dan mee aan deze workshop! Je leert buiten de gebaande paden te denken. Na een korte introductie over de ‘spelregels’ van Creatief Denken, gaan we aan de slag met korte oefeningen en opdrachten. Je maakt kennis met diverse denkmethoden en technieken om ‘out of the box’ te leren denken. Je zult zien dat je zaken vanuit een heel andere invalshoek kunt bekijken! De workshop wordt gegeven door Yvonne en Mignon van Spectrum.

Workshop: Waarderende gespreksvoering

  • Maandag 11 december van 19.00 - 21.30 uur in De Marke Hattem.

Een ander ‘verleiden’ om meer over zijn leven te vertellen. Dat geeft verbinding. En het helpt die ander ook om na te denken over zingeving en de eigen positieve gezondheid. Mooi toch, als je dat kan toepassen in bijvoorbeeld je vrijwilligerswerk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, die ander verleiden om te vertellen? Tijdens deze workshop ondervind, leer en oefen je dat. Direct toe te passen in de praktijk!

Voor meer informatie en aanmelden: www.epedoet.nl.