2023

 • Gratis digitaal vaardig

  19 december 2023

  Wij bieden inwoners opnieuw een gratis digitale training. Na vier succesvolle edities in de afgelopen twee jaar is het nu weer mogelijk om via de Bibliotheek Noord-Veluwe een computercursus te volgen. Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Heb je moeite om je weg te vinden op internet? Dan is deze cursus iets voor jou!

 • Dementie kan iedereen overkomen

  05 december 2023

  Dementie kan iedereen overkomen. Wat betekent het als je die diagnose krijgt? En hoe kunnen wij mensen met dementie de juiste zorg en aandacht geven? Dinsdagmiddag 28 november bracht het college van de gemeente Hattem een bezoek aan het Geheugensteunpunt, om antwoorden op deze, en andere, vragen te krijgen.

 • Winterkledingpas wordt weer bezorgd

  17 oktober 2023

  In Hattem willen we dat iedereen mee kan doen. Ook als het financieel even tegen zit. Daarom geven de gemeente en Leergeld Hattem een winterkledingpas aan Hattemse kinderen tot en met 18 jaar die dit nodig hebben. Met het tegoed van 150 euro kunnen zij met hun ouders kleding en schoenen kopen bij deelnemende winkels.

 • TeamED16 zoekt vrijwilligers

  TeamED16 is een organisatie van ervaringsdeskundigen die een-op-een ondersteuning bieden aan jongeren- en jongvolwassenen in de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar. Eigen ervaring is een onderdeel van de methode die wordt ingezet om een jongere te ondersteunen.

 • OV-ambassadeurs helpen je op weg in het openbaar vervoer

  27 september 2023

  OV-ambassadeurs zijn het reizen met het openbaar vervoer gewend en helpen je het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je met vragen bij een OV-ambassadeur terecht kunt.

 • Workshop Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

  05 december 2023

  Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem.

 • Veranderingen in de eigen bijdrage Wmo

  19 juni 2023

  In 2024 is er een wijziging in de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De eigen bijdrage wordt dan verhoogd. Vanaf 2026 is er nog een wijziging. Dan wordt de eigen bijdrage namelijk inkomensafhankelijk. Wat betekent dit voor jou?