Dementie kan iedereen overkomen

Dementie kan iedereen overkomen. Wat betekent het als je die diagnose krijgt? En hoe kunnen wij mensen met dementie de juiste zorg en aandacht geven? Dinsdagmiddag 28 november bracht het college van de gemeente Hattem een bezoek aan het Geheugensteunpunt, om antwoorden op deze, en andere, vragen te krijgen.

Het Geheugensteunpunt is onderdeel van Stichting Welzijn Hattem. Iedere maandag organiseren zij in de Hof van Blom een inloopochtend voor inwoners met geheugenproblemen, zoals dementie. In ditzelfde gebouw is ook de locatie Hoenwaard van Het Baken gevestigd. Locatie Hoenwaard heeft 32 bewoners met ernstige geheugenproblemen.

Burgemeester en wethouders werden ontvangen door Janine Verduijn, coördinator van het Geheugensteunpunt. Samen gingen zij in gesprek met een Hattems echtpaar, waarvan de vrouw mantelzorger is voor haar man met dementie. Zij vertelden openhartig over hun ervaringen. Het bezoek werd afgerond met een gesprek met Vera Lammers, manager van Het Baken,  over de uitdaging om de samenleving actief te betrekken bij het leven van de bewoners van locatie Hoenwaard.
 
Wethouder Margriet Brouwer kijkt terug op een leerzame middag: “Dementie is voor veel mensen een ‘ver van mijn bed show’, maar het is na kanker en hart- en vaatziekten de meest voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Dat betekent dat het heel waarschijnlijk is dat je in je familie of buurt in contact komt met iemand die dementie heeft. Ik ben blij dat wij in Hattem ondersteuning kunnen bieden aan inwoners die met een vorm van dementie te maken krijgen.” 

De collegeleden van de gemeente Hattem bezoeken met enige regelmaat bedrijven. Wil je dat het college of een collegelid ook een bezoek brengt aan jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via ondernemer@hattem.nl of (038) 443 16 16.

Dementie Bezoek Hoenwaard 28 november