Sport en spel

In Hattem zijn er veel mogelijkheden voor kinderen om te sporten en spelen. Als jouw kind kennismaakt met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft je kind zijn hele leven plezier van.

Sporten is goed voor de gezondheid van je kind. En als hij of zij bij een sportclub gaat, is het ook goed voor de sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf 4 jaar kan je kind al kennismaken met verschillende sporten. Je kunt je kind bijvoorbeeld inschrijven bij een sportvereniging. Bij sommige verenigingen kunnen kleuters al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden. Rond de leeftijd van acht jaar kiezen kinderen vaak zelf voor een bepaalde sport. Sommige kinderen hebben al eerder een duidelijke voorkeur.

In onze gemeentemagazine vind je alle organisaties, clubs en verenigingen in Hattem.

Naschoolse sportactiviteiten

De buurtsportcoaches organiseren twee middagen in de week naschoolse sportactiviteiten in Hattem. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom. Kijk op www.hubhattem.nl voor de dagen, tijdstippen en locaties.

De voordelen van spelen

Soms speelt je kind alleen, soms met jou of met andere kinderen. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Spelen is goed voor het lichaam, het verstand en de taalontwikkeling. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat en in de speeltuin. Bij spelletjes en op school gelden regels waaraan je je hoort te houden. Kinderen leren daarnaast hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

Sportkoepel Hattem

Sportkoepel Hattem is de overkoepelende organisatie van bijna alle sportverenigingen in Hattem. De sportkoepel stimuleert alle soorten sport, een doelmatig sportbeleid en behartigt de belangen van alle leden in Hattem. Dit doen ze onder andere door:

  • overleg en samenwerking te stimuleren tussen organisaties op het gebied van sport
  • het uitbreiden en verbeteren van faciliteiten
  • het geven van advies op sportbeleid en de uitvoering daarvan.

Zie ook: Sportakkoord Hattem

Financiële ondersteuning om jouw kind te laten sporten

Moet jouw gezin rondkomen van een minimum inkomen? Dat is niet altijd makkelijk. Dat geldt voor ouders, maar ook voor kinderen. Via www.samenvoorallekinderen.nl kun je een financiële bijdrage aanvragen voor allerlei zaken, zoals de contributie van een sportvereniging.