Sport en spel

In Hattem zijn er veel mogelijkheden voor kinderen om te gaan sporten. Als uw kind kennismaakt met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft uw kind zijn hele leven plezier van.

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. En als hij of zij bij een sportclub gaat, is het ook goed voor de sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf 4 jaar kan uw kind al kennismaken met verschillende sporten. U kunt uw kind inschrijven bij een sportvereniging, maar ook scholen organiseren naschoolse sportactiviteiten. Bij sommige verenigingen kunnen kleuters al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden.

Rond acht jaar kiezen kinderen vaak zelf voor een bepaalde sport. Sommige kinderen hebben al eerder een duidelijke voorkeur.

In de digitale gemeentegids vindt u alle organisaties, clubs en verenigingen in Hattem.

De voordelen van spelen

Soms speelt uw kind alleen, soms met u of met andere kinderen. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Veel kinderen vinden het fijn om buiten te spelen. Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later. Spelen is goed voor het lichaam, het verstand en de taalontwikkeling. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waaraan je je hoort te houden. Kinderen leren daarnaast door te spelen hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

Financiële ondersteuning om uw kind te laten sporten (kindpakket)

Moet uw gezin rondkomen van een minimum inkomen? Dat is niet altijd makkelijk. Dat geldt voor ouders, maar ook voor kinderen. Via www.kindpakket.nl kunt u een financiële bijdrage aanvragen voor de contributie van een sportvereniging.