Digitale vaardigheden

Overweg kunnen met een computer wordt steeds belangrijker. Steeds vaker vindt contact tussen u en de overheid digitaal plaats. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een baan. Of het regelen van uw bankzaken en het aanvragen van toeslagen. Bent u nog niet handig met de computer? Doe dan (online) een cursus.

Uw computervaardigheden verbeteren

U kent misschien iemand in uw omgeving die u wegwijs wil maken op de computer. Dat kan een (klein)kind zijn, maar ook uw buurman. U kunt ook online uw digitale vaardigheden verbeteren, of een cursus volgen. De bibliotheek in Hattem biedt bijvoorbeeld cursussen aan, zoals Klik & Tik en Digisterker.

Online digitale vaardigheden verbeteren

  • Doe de digizelftest Nadat u de vragen hebt beantwoord, krijgt u advies over het verbeteren van uw vaardigheden.
  • oefenen.nl is een website voor mensen die hun basisvaardigheden verder willen verbeteren. U oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.
  • De website steffie.nl legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld hoe u kunt reizen met een OV-chipkaart, en wat een ondersteuningsplan is.

Een cursus volgen

Voor alle mensen die moeite hebben met internet biedt de bibliotheek verschillende cursussen aan. Zoals de cursus Klik & Tik en Digisterker

Er zijn ook cursussen voor het omgaan met een tablet, zoals de iPad. U leert bijvoorbeeld hoe u kunt internetten en e-mailen en e-books lezen. Ook leert u hoe u uw apparaat goed beveiligt. Misschien is er een tabletcursus bij u in de buurt. Voor een tabletcursus kunt u ook terecht in één van de Leercentra van Seniorweb