Digitale vaardigheden

Overweg kunnen met een computer wordt steeds belangrijker. Steeds vaker vindt contact tussen jou en de overheid digitaal plaats. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een baan. Of het regelen van je bankzaken. Ben je nog niet handig met de computer? Doe dan (online) een cursus.

Je computervaardigheden verbeteren

Je kent misschien iemand in je omgeving die jou wegwijs wil maken op de computer. Dat kan een (klein)kind zijn, maar ook je buurman. Je kunt ook online je digitale vaardigheden verbeteren, of een cursus volgen. De bibliotheek in Hattem biedt bijvoorbeeld cursussen aan. Zoals Klik & Tik en Digisterker.

Online digitale vaardigheden verbeteren

  • Doe de digizelftest. Nadat je de vragen hebt beantwoord, krijg je advies over het verbeteren van je vaardigheden.
  • oefenen.nl. Dit is een website voor mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.
  • De website steffie.nl. Deze site legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld hoe je kunt reizen met een OV-chipkaart. En wat een ondersteuningsplan is.

Een cursus volgen

Voor iedereen die moeite heeft met internet biedt de bibliotheek verschillende cursussen aan. Zoals de cursus Klik & Tik.

Er zijn ook cursussen voor het omgaan met een tablet, zoals de iPad. Je leert bijvoorbeeld hoe je kunt internetten en e-mailen en e-books lezen. Ook leer je hoe je jouw apparaat goed beveiligt. Misschien is er een cursus bij je in de buurt. Voor een tabletcursus kun je ook terecht in één van de Leercentra van Seniorweb