Steunouders

Kinderen grootbrengen kost veel tijd en energie. Soms heeft een ouder even rust nodig. Dan is het fijn als iemand anders een of twee dagdelen hun kind opvangt. Op deze manier heeft de ouder even wat tijd voor zichzelf.

Een steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. Ouders die behoefte hebben aan steun, kunnen namelijk niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terechtkomen. Dat kan nadelig zijn voor de ontwikkeling van een kind. Het kan ook leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Dit willen we voorkomen door steunouders aan deze gezinnen te koppelen.

Ik zoek een steunouder

Ben je een ouder die behoefte heeft aan een steuntje in de rug bij het zorgen voor de kinderen? Meld je dan aan voor hulp van een steunouder. Dit kan via de website www.steunouder.nl/hattem.

Ik wil steunouder worden

Of je een gezin hebt, bent getrouwd of juist alleen bent. Iedereen kan steunouder worden. Als je maar ruimte hebt in je huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun, heeft aandacht voor een kind en biedt een luisterend oor aan de ouder(s). Kijk voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden op www.steunouder.nl/hattem.

Meer informatie

Neem contact op met de steunoudercoördinator of met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) (038) 844 61 00 of infocjg@hattem.nl.