(School)maatschappelijk werk

Iedereen krijgt wel eens te maken met lastige situaties of problemen. Vaak kun je die zelf oplossen. Lukt dat niet? dan kun je meestal wel bij familie, vrienden of kennissen terecht. Kan niemand je helpen? Dan kun je terecht bij het (school)maatschappelijk werk.

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk is er voor mensen die (tijdelijk) hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij problemen in het gezin, opvoedingsvragen en depressieve klachten. Ook bij geldproblemen, rouw, verdriet, relatieproblemen of echtscheiding kan het maatschappelijk werk je helpen. Vérian verzorgt in Hattem het maatschappelijk werk

Spreekuur maatschappelijk werk

Het maatschappelijk werk houdt spreekuur op dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 uur tot 10.00 uur.

Schoolmaatschappelijk werk

Ouders, opvoeders en scholen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Het schoolmaatschappelijk werk is hulpverlening die gericht is op kind, ouder en school. Het kind staat hierin centraal. Schoolmaatschappelijk werk biedt hulp en ondersteuning bij problemen. Zoals pesten of gepest worden, problemen op school of in de thuissituatie, (dreigende) echtscheiding, depressieve gevoelens of het overlijden van een dierbare. Vérian verzorgt in Hattem het schoolmaatschappelijk werk

Centrum voor Jeugd en gezin (CJG)

Het (school)maatschappelijk werk maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hattem.

Openingstijden en contact

Je kunt tijdens openingstijden van de ontvangstbalie bij het CJG zonder afspraak binnenlopen. Er is dan altijd een medewerker aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden. Wil je toch liever een afspraak maken omdat je vraag wat ingewikkelder is? Dat kan natuurlijk ook.

Openingstijden: elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen of mailen. Ook kun je een afspraak maken via het online afspraakformulier.

(038) 844 61 00
infocjg@hattem.nl
facebook.com/CJGHattem

Je vindt het CJG in MFC de Marke aan de Daendelsweg 2 in Hattem (boven het zwembad).

Spoedeisende zorg jeugd

Voor directe hulp bij een crisis is de afdeling Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800-99 555 99.