Jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren in Hattem. De jongerenwerkers zijn daar waar de jongeren zijn: op straat, op school, in de stad en bij sportverenigingen. Het jongerenwerk wordt uitgevoerd door een medewerker van Stichting Welzijn Hattem.

Wat doet jongerenwerk

Een jongerenwerker praat met jongeren over wat hen dagelijks bezighoudt. De jongere kan aangeven waar hij of zij mee zit. Zoals pesten, motivatie voor school, werk, inkomen, drugs en alcohol, huisvesting en problemen thuis. Belemmeren die problemen de jongere in het dagelijks leven? Dan zoekt de jongerenwerker samen met hem of haar naar een oplossing.

Daarnaast legt het jongerenwerk de verbinding met de buurt. Als de omgeving zich zorgen maakt over een jongere, helpt de jongerenwerker bij het vinden van een oplossing. Het jongerenwerk werkt samen met onder andere de gemeente Hattem, de politie, woningbouwcorporaties en bewoners.

Jongerencentrum The Hangout

Het jongerencentrum biedt jongeren van 10 tot en met 23 jaar een eigen plek. Jongeren zijn geheel vrijblijvend welkom voor een gezellige avond samen met de jongerenwerker. Bijvoorbeeld om te poolen, darten, gamen of kletsen aan de alcoholvrije bar.
 
The Hangout is meerdere keren in de week geopend. Voor openingstijden en meer informatie over het jongerenwerk, ga je naar de website jongerenwerk Hattem.

Contact

Wil je in contact komen met jongerenwerker T’haléyah Tucker? App, bel of mail haar dan.
 
06-455 638 30
thaleyahtucker@swhattem.nl

Spoedeisende zorg jeugd

Voor directe hulp bij een crisis is de afdeling Spoedeisende zorg van Jeugdbescherming Gelderland 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0800-99 555 99.