Zwemmen

Vanaf 4 of 5 jaar kunnen kinderen leren zwemmen. Jongere kinderen kunnen de aanwijzingen nog wat minder goed begrijpen en opvolgen. Voor zwemles in Hattem kun je terecht in zwembad de Marke.

Een kind met zwemdiploma's A en B kan zich goed redden in en om het water. In zwembaden, maar ook bij activiteiten in, op en aan open water. Ook op latere leeftijd kun je nog goed leren zwemmen.

Voor zwemles in Hattem kun je terecht in zwembad de Marke

Schoolzwemmen

Het schoolzwemmen wordt aangeboden voor de groepen 5 en 6 van de basisschool. Tijdens het schooljaar komen er meerdere thema’s aan bod. Kinderen kunnen zo hun diploma B en/of C halen.

Scholen beslissen zelf of ze meedoen aan schoolzwemmen. En zo ja, in welke vorm. Informeer daarom altijd eerst bij de school van je kind(eren) of zij meedoen aan het schoolzwemmen.

Financiële ondersteuning voor zwemles

Moet jouw gezin rondkomen van een minimum inkomen? Dat is niet altijd makkelijk. Dat geldt voor ouders, maar ook voor kinderen. Via www.samenvoorallekinderen.nl kun je een financiële bijdrage aanvragen voor allerlei zaken, zoals een bijdrage voor zwemles.