Hattem Heroes

Gezond eten, drinken én voldoende bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Vind je het moeilijk om gezonde keuzes te maken voor je kind voor wat betreft eten en drinken? En zou je kind eigenlijk meer moeten bewegen en sporten?

Hattem Heroes helpt ouders en kinderen/jongeren van 4-18 jaar hierbij. Het team van Hattem Heroes bestaat uit een kinderfysiotherapeut, een (school)maatschappelijk werker en een diëtist. Als je mee wilt doen aan het programma kun je je kind aanmelden bij een (school)maatschappelijk werker. Na een intake volgt er een kennismaking. Vervolgens gaat een kinderfysiotherapeut kijken naar evenwicht, motoriek en conditie. Een diëtist meet de lengte en het gewicht om vervolgens een voedingspatroon te bespreken.

Persoonlijk programma

Op basis van bovenstaande informatie wordt een programma op maat samengesteld. Sporten, voedingsadviezen en motivering maken onderdeel uit van het programma. Het programma wordt met zowel de ouder(s) als kind besproken.

JOGG Hattem

Hattem Heroes is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Hattem. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl weer gewoon te maken. Met als effect een daling van het aantal kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas.

Aanmelden

Aanmelden voor Hattem Heroes kan via maatschappelijkwerkhattem@verian.nl of 06 5080 9306.
Er zijn geen kosten verbonden aan Hattem Heroes.