Nieuws

 • Spreekuur Op Ko€rs met energiecoach

  05 december 2022

  Heb je vragen over hoe je de energiekosten kunt verlagen? Wil je zuiniger omgaan met energie maar geen idee hoe je dat moet aanpakken? Bespreek dit eens met een energiecoach! Op dinsdag 13 december van 14.00 – 16.00 uur is Jan Boutesteijn aanwezig in de Marke bij het spreekuur van Op Ko€rs. Jan is energiecoach van Veluwe Duurzaam en kan je gratis tips en advies geven.

 • Korting op energiebespaarproducten

  05 december 2022

  Deze maand kun je de helft van je aankoopbedrag terugkrijgen als je één of meerdere energiebespaarproducten koopt. Met deze actie wil de gemeente inwoners tijdens de decembermaand helpen energie en kosten te besparen. We hopen inwoners hiermee een extra steuntje in de rug te geven om aan de slag te gaan met energiebesparing in huis.

 • Tijdelijk parkeerverbod Kerkhofstraat tijdens Winterfestijn

  05 december 2022

  Op vrijdag 9 december vindt de markt van Winterfestijn plaats rondom de kerk. De marktkramen worden donderdagavond vanaf 18.00 uur opgebouwd. Vanaf die tijd tot vrijdagavond 23.00 uur geldt er een parkeerverbod voor de Kerkhofstraat.

 • Stadsbestuur Hattem start met de Green Deal

  01 december 2022

  Het stadsbestuur van Hattem begint met de Green Deal Hattem en heeft hiervoor een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd. De Green Deal is een lokaal duurzaamheidsoffensief bedoeld om Hattem toekomstbestendig te maken. “Iedere inwoner kan hier een bijdrage aan leveren”, deelt wethouder duurzaamheid Tjitske Siderius mee.

 • Pas op voor bankhelpdeskfraude

  28 november 2022

  Het aantal aangiften tegen ‘bankhelpdeskfraude’ neemt enorm toe, ook in Hattem. Bij deze vorm van criminaliteit doen oplichters zich voor als medewerker van een bank. Zij zetten mensen onder druk om hun pinpas, pincode of andere gegevens af te staan.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  28 november 2022

  De gemeente biedt ook in 2023 een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit doen we samen met zorgverzekeraar Aevitae. De zogenaamde Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De dekking van de aanvullende verzekering is uitgebreid met extra vergoedingen. De premie is lager omdat de gemeente een bijdrage geeft. De zorgverzekeraar biedt ook korting.

 • Hattem doet weer mee aan Orange the World

  21 november 2022

  De gemeente Hattem doet dit jaar opnieuw mee aan Orange the World. Orange the World vraagt wereldwijd aandacht voor het probleem geweld tegen vrouwen.

 • Dag van de Vrijwilliger in Hattem op 17 januari

  30 november 2022

  Op woensdag 7 december is het de landelijke Dag van de Vrijwilliger. Uiteraard willen we dan vrijwilligers in Hattem in het zonnetje zetten voor alles wat zij voor de samenleving doen. Tegelijkertijd is december voor veel mensen een erg drukke (feest-)maand. Daarom heeft de gemeente besloten om de activiteiten voor de Dag van de Vrijwilliger te verplaatsen naar 17 januari 2023.

 • Spreekuur Op Ko€rs met energiecoach

  21 november 2022

  Heeft u vragen over hoe u de energiekosten kunt verlagen? Wilt u zuiniger omgaan met energie maar heeft u geen idee hoe u dat moet aanpakken? Bespreek dit eens met een energiecoach!

 • Maatwerk in Hattems koopkrachtpakket

  05 december 2022

  De Hattemse gemeenteraad heeft maandag 14 november unaniem een lokaal koopkrachtpakket vastgesteld. Met het pakket maatregelen krijgen alle Hattemers die in financiële problemen (dreigen te) komen door hoge energieprijzen en inflatie ondersteuning. De maatregelen komen bovenop de maatregelen die landelijk al zijn genomen om Nederlanders te helpen. De gemeente reserveert €100.000,- voor het zogeheten Maatwerkfonds Energie.