Nieuws RSS icoon

 • Mondkapjes en registratie in het stadhuis

  12 oktober 2020

  De Rijksoverheid geeft het dringende advies om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Ook in het stadhuis van Hattem geven we hier aan gehoor. In de toegankelijke ruimtes van het stadhuis dragen medewerkers daarom een mondkapje. Ook bezoekers wordt verzocht dit te doen.

 • Doe mee met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’

  29 september 2020

  In het kader van ‘Hattem dementievriendelijk’ vindt op dinsdag 3 november van 15.30-17.30 uur de training ‘GOED omgaan met dementie’ plaats in het stadhuis.

 • Bieb start weer met lezingen en cursussen

  29 september 2020

  Alle vestigingen zijn weer wekelijks geopend. U kunt zich aanmelden voor verschillende lezingen en cursussen.

 • Vierde coronapeiling laat stijging bezorgdheid zien

  29 september 2020

  “Altijd nadenken over afstand houden, voorzichtig zijn, een kuchje en meteen denken: moet ik me laten testen? Het idee dat je besmet kan zijn zonder het te weten. Dat levert bij mij veel stress op.” Dit zei één van de deelnemers aan het corona vervolgonderzoek van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

 • Vrijwilligersacademie noord oost veluwe

  28 september 2020

  De Vrijwilligersacademie organiseert workshops en bijeenkomsten voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. De Vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.

 • Prijswinnaar fotowedstrijd Bibliotheek Hattem

  22 september 2020

  In de afgelopen zomermaanden heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe Zomer-Doe-Boekjes uitgedeeld aan een groot aantal kinderen. De boekjes waren bedoeld om het lezen in de vakantie te stimuleren. Veel kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd uit deze boekjes. Afgelopen week heeft de winnaar van de fotowedstrijd in Hattem zijn prijs in de bibliotheek in ontvangst genomen.

 • Week van de Dialoog

  21 september 2020

  Tijdens de landelijke Week van de Dialoog delen inwoners in meer dan 20 steden aan dialoogtafels hun verhalen, ze ontmoeten elkaar en delen kennis met elkaar. Mensen van verschillende achtergronden. Hattem is één van deze actieve steden.

 • 16 partijen ondertekenen Sportakkoord Hattem

  21 september 2020

  Woensdag 16 september ondertekenden Sportkoepel Hattem én 15 Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, welzijnsorganisaties en de gemeente het Sportakkoord Hattem. Een ambitieus akkoord, waarmee sport in Hattem naar een hoger plan wordt getild. Wethouder Martijn Hospers is er blij mee: “Het is opgesteld door en met lokale partijen. We hebben afspraken gemaakt over hoe we onze ambities op het gebied van sport en bewegen de komende jaren gaan waarmaken. Samen willen we meer Hattemers in beweging krijgen, het sportaanbod vergroten en sportaanbieders toekomstbestendig maken.”

 • Kom jij uit je schuld?

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.