Nieuws RSS icoon

 • Café Doodgewoon gaat weer starten!

  06 juli 2020

  Op 28 juli gaat café Doodgewoon weer starten bij Wilde Pieters. Vanwege de corona-aanpak en de 1,5 meter maatregel wel in een iets aangepaste vorm. Er is plek voor maximaal 18 bezoekers, waardoor vooraf aanmelden noodzakelijk is.

 • Samenwerking leidt tot lokaal sportakkoord

  06 juli 2020

  Sportkoepel Hattem, Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, buurtsportcoaches, maatschappelijke organisaties en de gemeente hebben, onder begeleiding van een sportformateur, samen een lokaal sportakkoord 2021-2022 opgesteld.

 • Op vakantie of toch maar niet

  06 juli 2020

  De zomervakantie is in het noorden van het land begonnen. In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open en kunnen vakantiegangers genieten van de natuur en een andere omgeving. Ondanks een vakantie met beperkingen, gaan drie op de tien inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland deze zomer toch op pad. Dit blijkt uit de derde coronapeiling, uitgevoerd door GGD NOG, waar onder andere het effect van de versoepeling van de coronamaatregelen is onderzocht.

 • Soms is het allemaal teveel

  22 juni 2020

  “Ik ben Aly Jansen en ik woon al twintig jaar naast echtpaar Nooteboom*). We hebben al jaren fijn contact met elkaar. Meneer Nooteboom is nu 79 jaar en heeft sinds vijf jaar de diagnose Alzheimer. Dat was schokkend voor de buurvrouw en ik heb respect voor de manier waarop ik haar in al die achterliggende jaren voor haar man heb zien zorgen. Vol zorg, met aandacht en met een oneindig geduld.

 • Bouw Hof van Blom gaat beginnen

  22 juni 2020

  Al geruime tijd speelt in Hattem het proces van de realisatie van Hof van Blom. Als eigenaar van de locatie heeft Nijhuis Bouw B.V. een huurovereenkomst gesloten met Het Baken en met de huisartsenpraktijk Hof van Blom, waarna de seinen nu op groen staan om met de bouw te starten.

 • Wethouder Martijn Hospers: “Knap hoe scholen het thuisonderwijs geregeld hebben”

  22 juni 2020

  Halve klassen, minder lesdagen en heel veel handen wassen. Sinds vorige week zijn de scholen weer geopend. Wethouder Martijn Hospers bezocht het Openbaar Onderwijs Hattem, waar Het Palet en De Vlonder onder vallen, op locatie Het Palet. Hij sprak met directeur Conny Wencker en locatieleider Evelyn Bredewoud over de uitdagingen van thuisonderwijs en de eerste schoolweek.

 • GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

  22 juni 2020

  De GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid hebben de website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid-19.

 • Trainen op anderhalve meter afstand

  22 juni 2020

  Dribbelende mini’s, overspelende junioren en enthousiast roepende trainers. Er wordt weer gevoetbald op Sportpark ‘t Achterveen. Wethouder Martijn Hospers stond daarom zaterdagmorgen langs de lijn bij vv Hattem en sv Hatto Heim.

 • Meer ruimte voor sporten in de buitenlucht

  22 juni 2020

  In de meest recente persconferentie is bekend gemaakt dat er vanaf 11 mei meer ruimte is voor sporten in de buitenlucht. Wat betekent dit nu voor het buiten sporten in Hattem?

 • Kom jij uit je schuld?

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.