Nieuws

 • Vaccineren tegen HPV-kanker

  21 maart 2023

  Jongens en meisjes die in 2023 10 jaar worden, ontvangen in maart of april een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De vaccinatie beschermd tegen 6 soorten kanker door HPV.

 • Participatieverklaring ondertekend in stadhuis

  21 maart 2023

  In het stadhuis is weer een participatieverklaring ondertekend. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Margriet Brouwer.

 • Noord-Veluwe tekent woondeal met minister De Jonge om woningtekort aan te pakken

  09 maart 2023

  De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

 • Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe; het nieuwe loket voor inwoners met vragen over energie besparen en een klimaatbestendige tuin

  28 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe terecht.

 • Hattems Zomerfestijn

  27 februari 2023

  Na het grote succes van afgelopen jaar organiseert de gemeente in samenwerking met HUB ook dit jaar weer het Hattems Zomerfestijn. Dit vindt plaats in de laatste twee weken van de zomervakantie (22 augustus – 1 september 2023) en is voor alle bassischoolleerlingen en jongeren in Hattem.