Nieuws

 • Subsidie voor gemaakte kosten coronatoegangsbewijzen

  Heeft uw organisatie ook moeten werken met het coronatoegangsbewijs? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen in de kosten die u hiervoor hebt gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor de aanschaf van apparatuur, kosten voor de inzet van extra personeel of andere kosten die zijn gemaakt om de controle op de coronatoegangsbewijzen goed uit te kunnen voeren.

 • Schrijfworkshop (zomer)liefde

  19 mei 2022

  Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert een workshop Verhalen Schrijven, met als thema (zomer)liefde. De workshop wordt gegeven door schrijfdocent Lieke Deelstra. De workshop is donderdag 16 juni bij de Bibliotheek in Hattem.

 • GGD vaccineert tegen corona in De Open Poort

  10 mei 2022

  GGD Noord- en Oost Gelderland is van maandag 23 tot en met woensdag 25 mei 2022 aanwezig in De Open Poort voor wie zich wil laten vaccineren tegen corona. Er zijn ook GGD-medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is niet verplicht om een coronaprik te halen. U kiest zelf of u gevaccineerd wilt worden. Goede informatie helpt mee om een goede afweging te maken.

 • Vaccineren tegen MenACWY

  09 mei 2022

  Jongeren geboren in 2008 ontvangen dit voorjaar een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. De bacterie bevindt zich gewoonlijk in de neus-keelholte zonder dat je er ziek van wordt. Je kan dan wel een ander besmetten. De bacterie wordt via de lucht, door hoesten en niezen, of door zoenen van mens op mens overgedragen.

 • Digitale vragen? Ga naar het bibliotheekspreekuur!

  03 mei 2022

  In de bibliotheek in Hattem is iedere maandag, van 14 – 17 uur, een bibliotheekspreekuur voor digitale vragen. Dit spreekuur bij de Bibliotheek Noord-Veluwe is een extra mogelijkheid voor hulp en advies, naast het vorig jaar geïntroduceerde Informatiepunt Digitale Overheid.

 • Lintjesregen 2022 Hattem

  26 april 2022

  Tijdens de traditionele lintjesregen op dinsdag 26 april 2022 worden in Hattem de heren Van Duinen en Behrens benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sanderse reikt de bij de onderscheiding behorende versierselen uit tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis. De ceremonie begint om ongeveer 12.30 uur.