Nieuws RSS icoon

 • Buurtbemiddeling

  12 mei 2021

  Ervaart u overlast van uw buren of buurtgenoten of is er sprake van een burenconflict? Meld dit bij Buurtbemiddeling. Een kleine ergernis kan uiteindelijk leiden tot een fikse ruzie. Buurtbemiddeling kan dat voorkomen door te helpen met het oplossen van burenruzies.

 • Regelingen voor mensen met een laag inkomen online aanvragen

  29 april 2021

  De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. U kunt veel van deze regelingen direct online aanvragen. Dit kunt u veilig doen met uw DigiD op www.hulpwijzerhattem.nl.

 • Jongeren in Hattem kunnen maatje zoeken met Mattie4u

  29 april 2021

  In Hattem begint een maatjesproject voor en door jongeren: Mattie4u. Doel van het project is jongeren enthousiast maken om samen dingen te ondernemen. Een Mattie4U is er in alle soorten en maatjes: om mee te wandelen of te sporten, of, als je je eenzaam voelt, gewoon even wat te drinken en te kletsen. Het project gaat direct van start en wordt uitgevoerd door Stichting Welzijn Hattem.

 • Winterkledingpas langer geldig

  29 april 2021

  Door de coronacrisis en de lockdown zijn veel winkels gedeeltelijk gesloten. Hierdoor kan de winterkledingpas op dit moment niet worden gebruikt. Na overleg met de leverancier kunnen we melden dat de looptijd van de Winterkledingpas wordt verlengd. De Winterkledingpas is nu geldig tot en met 31 mei 2021.

 • Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten verruimd

  29 april 2021

  Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) te verruimen. De maximale toekenning gaat omhoog van €500,- naar €1000,-, voor startende ondernemers gaat de maximale toekenning omhoog van €833,- naar €1666,- en het blijft mogelijk om met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 de regeling aan te vragen.