Nieuws

 • Bekendmakingen van de gemeente tijdens vakantie van De Hattemer

  04 augustus 2022

  De Hattemer heeft tot 24 augustus vakantie en komt niet uit. De bekendmakingen van de gemeente zijn in die tijd te lezen via de raamkrant naast de voordeur van het stadhuis. Geprinte exemplaren zijn verkrijgbaar in het stadhuis. Het gaat dan om vergunningen, bouwplannen, sloopplannen, bomenkap, verkeersbesluiten en bestemmingsplannen.

 • Vraag vóór 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

  26 juli 2022

  Inwoners kunnen tot en met 1 september 2022 huur- en/of zorgtoeslag over 2021 aanvragen. Zij kunnen zelf nagaan of zij in aanmerking komen voor een toeslag op toeslagen.nl/aanvraag2021. Aanvragen kan direct bij ‘Mijn toeslagen’ bij de Belastingdienst.

 • Prijsvraag: Hanze kunstwerk ‘Onze gemeenschappelijke reis’

  19 juli 2022

  In juni 2023 zijn de Internationale Hanzedagen in Toruń, Polen. Hattem is daar samen met de andere Nederlandse Hanzesteden ook vertegenwoordigd. Naast een toeristisch, economisch en bestuurlijk programma, is HANSEartWORKS altijd onderdeel van de Hanzedagen. Kunstenaars uit alle Hanzesteden kunnen hier aan meedoen. Iedere Hanzestad kan een kunstwerk insturen voor de tentoonstelling tijdens de Internationale Hanzedagen.