Nieuws

 • Veranderingen in de eigen bijdrage Wmo

  19 juni 2023

  In 2024 is er een wijziging in de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De eigen bijdrage wordt dan verhoogd. Vanaf 2026 is er nog een wijziging. Dan wordt de eigen bijdrage namelijk inkomensafhankelijk. Wat betekent dit voor jou?

 • Het is weer tijd voor de Week van Duurzaamheid, doe je mee?

  29 september 2023

  Van 7 tot en met 14 oktober 2023 is het de Week van Duurzaamheid in regio Noord Veluwe. Dit is een week vol leuke en informatieve activiteiten. Activiteiten die het belang van duurzaamheid laten zien en je inspireren om duurzamer te leven. Kom en laat je inspireren. Er valt veel te beleven!

 • Informatiebord over kruidentuin onthuld

  28 september 2023

  In kruidentuin De Franse Hof, achter De Franse School in Hattem, is vanmorgen een informatiebord onthuld. Op het informatiebord staat een verwijzing naar de website van de gemeente. Hier kan men meer informatie vinden over de kruiden en het gebruik ervan. In de kruidentuin kun je verschillende kruiden knippen, waaronder Salie, Maggiekruid en Roomse kervel. De kruidentuin, in 1980 aangelegd door werkgroep Hartje Groen, wordt nog steeds door een groep enthousiaste vrijwilligers onderhouden.

 • Nationale Ouderavond NIX18 (online)

  27 september 2023

  Wat doet alcohol met het puberbrein? En hoe ga je als ouder het gesprek over alcohol met je puber aan?

 • NK Tegelwippen

  27 september 2023

  Ook dit jaar doet Hattem natuurlijk weer mee aan het NK Tegelwippen. Vorig jaar wonnen we de wedstrijd in deze regio, dus we hebben onze titel te verdedigen. Help je mee?

 • Coming Out Day woensdag 11 oktober start met ontbijt

  27 september 2023

  Als gemeente willen we graag dat Hattem een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn. Een kleurrijke stad waar talenten en culturen elkaar ontmoeten en versterken. Waar diversiteit en inclusie, in de breedste zin van het woord, (uit)gedragen en gedeeld wordt. Want alleen samen maken we Hattem.

 • Workshops Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

  27 september 2023

  Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem.

 • Gratis computercursus voor Hattemers

  27 september 2023

  Wij bieden inwoners opnieuw een gratis training digitale vaardigheden aan. Na drie succesvolle edities in het afgelopen anderhalf jaar, is het weer mogelijk om via de Bibliotheek Noord-Veluwe een computercursus te volgen.