Nieuws RSS icoon

 • Bescherm je baby tegen kinkhoest; haal de 22 wekenprik!

  27 januari 2020

  Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen in Nederland deze vaccinatie gratis aangeboden. Hierdoor zijn baby’s direct vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest. De vaccinatie wordt opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma en uitgevoerd door de Jeugdgezondheidszorg.

 • Vijf personen tekenen de Participatieverklaring

  26 januari 2020

  Op vrijdag 24 januari ondertekenden vijf personen de Participatieverklaring. In de Participatieverklaring geven zij aan betrokken te zijn bij de Nederlandse samenleving. Alle personen hebben een verblijfsvergunning gekregen en wonen in Hattem.

 • Digitale dienstverlening weer normaal

  24 januari 2020

  Er waren de afgelopen week problemen met de digitale dienstverlening, dit is nu hersteld. U kunt weer online een aanvraag indienen met uw DigiD of een afspraak maken.

 • ‘Blij met mij’ geeft kinderen meer veerkracht en zelfvertrouwen

  23 januari 2020

  Na de voorjaarsvakantie start voor de eerste keer een ‘Blij met mij’ training. ‘Blij met mij’ is een training die kinderen én ouders/verzorgers begeleidt. Kinderen leren talenten en kwaliteiten (her-)ontdekken, verantwoordelijkheid nemen en helder communiceren met hun omgeving.

 • Zit je in groep 8 en hou je van lezen?

  21 januari 2020

  Nederland leeft dit jaar 75 jaar in vrijheid. Om dat te vieren schenken wij kinderen in de gemeenten Oldebroek en Hattem het boek Oorlogswinter. Op vertoon van de biebpas kunnen kinderen van 12 en 13 jaar uit Oldebroek en kinderen van groep 8 van de basisscholen in Hattem vanaf maandag 10 februari 2020 het boek ophalen in de bibliotheek.

 • Gemeentelijke belastingaanslagen worden dit weekend bezorgd

  21 januari 2020

  Op zaterdag 25 januari wordt de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2020 bezorgd in Hattem.

 • Dementievriendelijke gemeente

  19 november 2019

  Gemeente Hattem wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen en naar hun kerk, vereniging of bibliotheek gaan. En waarin de gemeenschap bijspringt wanneer zij het even niet meer weten.

 • Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem gaan samenwerken

  19 november 2019

  Vandaag opent wethouder Carla Broekhuis TaalContact. TaalContact is een initiatief van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem.

 • Opstapregeling biedt zorgcliënten kans op zelfstandig wonen

  02 september 2019

  De drie gemeenten Epe, Hattem en Heerde en woningcorporatie Triada hebben met meerdere zorginstellingen afspraken gemaakt over de mogelijkheid om zorgcliënten zelfstandig te laten wonen. De afspraken zijn gebundeld in de Opstapregeling, inclusief goede begeleiding en regelmatige evaluatie.

 • Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 tot 9 jaar

  KickFit! is een uniek weerbaarheidsprogramma waarbij de nadruk ligt op ervaringsleren; leren door te doen. Een weerbaarheidstraining van KickFit! gaat altijd samen met de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

 • Direct online regelen

  De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Met de introductie van de website www.hulpwijzerhattem.nl kunt u nu veel van deze regelingen direct online aanvragen. Dit kunt u veilig doen met uw DigiD.

 • Kom jij uit je schuld?

  Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.

 • Inkomensgrenzen

  De minimaregelingen van de gemeente Hattem zijn niet alleen bedoeld voor inwoners met een bijstandsuitkering, maar bijvoorbeeld ook voor werkende mensen met een laag inkomen. Voor welke regeling u in aanmerking komt, is onder andere afhankelijk van uw inkomen en uw vermogen.

 • Vermoedens van huiselijk geweld? Neem contact op met Veilig Thuis

  Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is het advies- en meldpunt voor iedereen, die met (vermoedens van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. Niet alleen slachtoffers en plegers, maar ook omstanders en professionals kunnen contact opnemen met veilig Thuis.