Zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Een zorgverzekering is belangrijk. Daar is iedereen het over eens. De gemeente Hattem vindt dat iedereen zich goed moet kunnen verzekeren. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom betaalt de gemeente mee voor inwoners die een ‘Garant Verzorgd’ zorgverzekering via Menzis hebben.

Voor wie is de Garant Verzorgd verzekering?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedereen uit de gemeente Hattem met een laag inkomen en met hoge zorgkosten van harte welkom. Van een laag inkomen is sprake wanneer uw gezamenlijke netto maandinkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Goed om te weten: voor deze zorgverzekering accepteert Menzis iedereen, zonder medische keuring.

Wat is de Garant Verzorgd verzekering?

Met Garant Verzorgd heeft u lagere kosten en bent u toch uitgebreid verzekerd. Garant Verzorgd kent drie pakketten. In elk pakket worden ziektekosten vergoed die veel voorkomen, zoals een bijdrage in de kosten van een bril, tandartsbezoek, fysiotherapie en eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp. Het meest uitgebreide pakket is Garant Verzorgd 3. Dit is vooral bedoeld voor mensen die elk jaar veel medische kosten hebben. Wilt u pakketten eenvoudig vergelijken, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl/hattem.

Let erop dat het pakket met de laagste premie niet altijd de goedkoopste is. Heeft u bijvoorbeeld veel kosten op een specifiek onderdeel, zoals fysiotherapie, dan kunt u overwegen een pakket te kiezen dat deze kosten extra vergoedt.

Wat is de bijdrage van de gemeente?

  • Voor het pakket ‘Garant Verzorgd 1’ is de vergoeding € 35,67 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 2’ is dit € 35,67 per maand.
  • Voor ‘Garant Verzorgd 3’ is dit € 38,17 per maand.

Het verplicht eigen risico van € 385 is hiermee ook direct verzekerd.

Wilt u overstappen naar Menzis?

Ga naar www.gezondverzekerd.nl/menzis, selecteer de gemeente Hattem en meld u aan. Of bel de Overstapcoach van Menzis. Deze Overstapcoach geeft persoonlijk advies en is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur bereikbaar via (088) 222 49 00 (lokaal tarief).

De gemeente heeft geen belang in Menzis, maar wil graag dat inwoners goed verzekerd zijn.

Wilt u overstappen? Doe dit dan uiterlijk 31 december 2019.

Spreekuur Op KO€RS voor hulp bij het kiezen van zorgverzekering

Op dinsdag 3 december is er in de Marke een speciaal inloopspreekuur van Op KO€RS. In dit spreekuur staan een aantal vrijwilligers en medewerkers van de gemeente klaar om u te helpen bij het kiezen van uw zorgverzekering voor 2020. Vindt u het fijn dat er met u meegekeken en meegedacht wordt? Vindt u het moeilijk welke keuzes u hierin moet maken? U bent van harte welkom, we zijn er voor u! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Snijder, coördinator Op KO€RS, Stichting Welzijn Hattem (038) 443 2881.

Vergeet niet mee te nemen: ID kaart, BSN nummers (ook van eventuele partner en kinderen) en eventueel het polisblad van uw huidige verzekering.

Spreekuur Op KO€ERS

Dinsdag 3 december 2019

14.00-16.00 uur

De Marke, Daendelsweg 2