Uitnodiging voor DTP- en BMR-vaccinatie

Jongens en meisjes uit de gemeente Hattem geboren in 2012 worden binnenkort uitgenodigd voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen geboren in 2011 die de vaccinaties vorig jaar niet hebben gehad, ontvangen een uitnodiging. De uitnodigingen worden verstuurd door het RIVM.

Waar en wanneer

De vaccinaties DTP-BMR worden gegeven op 28 september 2021. Kinderen worden uitgenodigd in tijdsblokken van 5 minuten. Adres: MFC de Marke, Daendelsweg 2 in Hattem. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.

Waarom ook alweer?

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over vaccineren? Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.
De afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG is op werkdagen tussen 8.00-12.00 uur bereikbaar voor vragen over vaccinaties van 4-18 jarigen op telefoonnummer 088 - 443 31 00. Of kijk op de website www.ggdnog.nl.
Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij Verian jeugdgezondheidszorg.

Vaccinatie gemist

Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.