September 2020

 • Bieb start weer met lezingen en cursussen

  29 september 2020

  Alle vestigingen zijn weer wekelijks geopend. U kunt zich aanmelden voor verschillende lezingen en cursussen.

 • Vrijwilligersacademie noord oost veluwe

  28 september 2020

  De Vrijwilligersacademie organiseert workshops en bijeenkomsten voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. De Vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.

 • Prijswinnaar fotowedstrijd Bibliotheek Hattem

  22 september 2020

  In de afgelopen zomermaanden heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe Zomer-Doe-Boekjes uitgedeeld aan een groot aantal kinderen. De boekjes waren bedoeld om het lezen in de vakantie te stimuleren. Veel kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd uit deze boekjes. Afgelopen week heeft de winnaar van de fotowedstrijd in Hattem zijn prijs in de bibliotheek in ontvangst genomen.

 • 16 partijen ondertekenen Sportakkoord Hattem

  21 september 2020

  Woensdag 16 september ondertekenden Sportkoepel Hattem én 15 Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, welzijnsorganisaties en de gemeente het Sportakkoord Hattem. Een ambitieus akkoord, waarmee sport in Hattem naar een hoger plan wordt getild. Wethouder Martijn Hospers is er blij mee: “Het is opgesteld door en met lokale partijen. We hebben afspraken gemaakt over hoe we onze ambities op het gebied van sport en bewegen de komende jaren gaan waarmaken. Samen willen we meer Hattemers in beweging krijgen, het sportaanbod vergroten en sportaanbieders toekomstbestendig maken.”

 • Alzheimer Cafés vanaf 14 september weer geopend

  09 september 2020

  Vanwege het coronavirus zijn de aflopen maanden geen reguliere Alzheimer Cafés geweest. Het goede nieuws is dat vanaf 14 september de Alzheimer Cafés weer bezoekers mogen ontvangen.

 • Inwoners uit Hattem positief over maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp

  09 september 2020

  De gemeente Hattem doet elk jaar onderzoek naar de ervaringen van inwoners die hulp ontvangen vanuit de Wmo of jeugdhulp. Uit beide onderzoeken komt een zeer positief beeld naar voren. Inwoners weten steeds beter waar ze terechtkunnen als ze hulp of ondersteuning in het kader van de Wmo of de Jeugdwet nodig hebben.

 • Vraag het mantelzorgcompliment online aan

  12 januari 2021

  Mantelzorgers doen werk van grote waarde. De gemeente Hattem geeft mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering van € 100. Krijgt u zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Meld hem of haar dan aan voor dit mantelzorgcompliment.

 • Regelingen voor mensen met een laag inkomen online aanvragen

  29 april 2021

  De gemeente Hattem heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. U kunt veel van deze regelingen direct online aanvragen. Dit kunt u veilig doen met uw DigiD op www.hulpwijzerhattem.nl.