Gezellige voorleesmomenten bij Boekstartdag Hattem

De bibliotheek in Hattem doet mee met de Boekstartdag op 11 juni! Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders is er een voorleesuurtje. Van 10.30 – 11.30 uur zijn er meerdere gezellige voorleesmomenten.

Ontdek hoe fijn het is om samen met je (klein)kindje met boekjes en taal bezig te zijn. Behalve het voorleesuurtje is er ook extra aandacht voor de Boekstartcollectie met boekjes voor baby’s en kun je hier informatie over krijgen. Voor alle jonge bezoekers ligt er een cadeautje klaar.

Boekstart 

Jonge ouders kennen Boekstart misschien van het oranje koffertje met boekjes. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Want onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Om boekjes voor jonge kinderen onder de aandacht te brengen is zaterdag 11 juni uitgeroepen tot landelijke Boekstartdag. 

Praktische informatie

Datum: zaterdag 11 juni 
Tijd: 10.30 tot 11.30 uur 
Locatie: Bibliotheek Hattem, Daendelsweg 2, 8051DX Hattem
Gratis toegang
Meer informatie: www.bibliotheeknoordveluwe.nl