Kom jij uit je schuld?

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. En die problemen worden vaak ernstig omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het oorspronkelijke bedrag ruim 10 keer zo hoog. Dat is zonde.

Praat erover

Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk hulp krijgen bij hun geldzorgen. De eerste stap naar een oplossing? Eerlijk zijn over de situatie en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Want zo kan iemand met geldproblemen in contact komen met de juiste instanties. Maar dit vraagt om moed en lef. Ken jij mensen die mogelijk geldzorgen hebben? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een eenvoudige vraag, waarmee je het gesprek kunt beginnen. Kijk op komuitjeschuld.nl voor verhalen en gesprekstips.

Vraag hulp

Inwoners van de gemeente Hattem kunnen terecht bij Op KO€RS van Stichting Welzijn Hattem. Vragen op het gebied van administratie en financiën kun je daar stellen. De vrijwilligers van Op KO€RS kunnen helpen bij het ordenen van de administratie en het invullen van aanvraagformulieren. Ook geven zij informatie en advies op het gebied van regelingen en voorzieningen.

Meer informatie

Geldporoblemen voorkomen en oplossen
www.swhattem.nl/opkoers

Komjijeruit?