Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten opnieuw verruimd

Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) opnieuw te verruimen. Tot 30 september kan men de TONK aanvragen voor de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021. De maximale toekenning blijft €1000,- en €1666,-voor startende ondernemers.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte roept Hattemers op om zich te melden bij de gemeente als zij privé in de financiële problemen zijn gekomen door corona: ‘Ik ben blij dat we deze regeling kunnen verlengen en we mensen daardoor langer kunnen helpen. We willen graag in contact komen met inwoners die privé financieel in de problemen zijn gekomen door corona. We kijken graag samen met hen waar we ondersteuning kunnen bieden. De TONK is nu uitgebreid en biedt daardoor langer ondersteuning. Daarnaast hebben we meer regelingen en mogelijkheden om inwoners met financiële problemen te ondersteunen. Graag delen we die met hen en kijken we samen wat er mogelijk is en wat hen helpt. Inwoners kunnen contact opnemen met Marja Habers via (038) 443 16 16.’

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Sommige ondernemers zaten tijden met een gesloten winkel of horecagelegenheid. Ook hebben veel werknemers te maken met ontslag of minder werkuren door de coronamaatregelen. Er zijn allerlei regelingen om in de kosten van het bedrijf of de loonkosten tegemoet te komen, maar bij sommige inwoners is ook de situatie thuis schrijnend. De vaste lasten voor wonen kunnen niet meer opgebracht worden door het gebrek aan inkomsten. Om hierin te ondersteunen is er de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

Inwoners kunnen de regeling voor de nieuwe periode vanaf donderdag 1 juli aanvragen op www.hattem.nl/OndersteuningKosten. Ook zijn daar vanaf 1 juli de nieuwe beleidsregels te vinden.