Juni 2021

 • Vijfde pakket steunmaatregelen: extra ondersteuning voor cultuur, jongeren en ouderen

  06 september 2021

  De gemeenteraad heeft maandagavond 28 juni een vijfde pakket steunmaatregelen vastgesteld. De maatregelen uit het pakket dragen dit keer met name bij aan het ondersteunen van groepen die het extra moeilijk hebben door de effecten van de coronamaatregelen. Met het pakket maatregelen is €134.600,- gemoeid. €126.600,- van dit bedrag wordt gedekt uit middelen die de gemeente voor dit doel krijgt van de Rijksoverheid.

 • Stichting Leergeld reikt zomerpakketten uit

  29 juni 2021

  Stichting Leergeld Noord-Veluwe reikt, in samenwerking met de gemeente Hattem en Stichting De Fontein, begin juli zomerpakketten uit aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Stichting Leergeld maakt activiteiten mogelijk omdat het belangrijk is dat álle kinderen mee kunnen doen!

 • Regeling ondersteuning noodzakelijke kosten opnieuw verruimd

  27 juli 2021

  Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de beleidsregels voor de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) opnieuw te verruimen. Tot 30 september kan men de TONK aanvragen voor de periode van 1 juli tot en met 30 september 2021. De maximale toekenning blijft €1000,- en €1666,-voor startende ondernemers.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  09 augustus 2021

  Bijna iedereen zal deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich vrijwillig in voor onze samenleving. Vaak zonder eigen belang en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen kunt u een lintje aanvragen.

 • Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor Buurtbemiddeling

  07 juni 2021

  Kom je uit Heerde, Hattem of omgeving en kun je goed luisteren, observeren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen? Dring jij je eigen normen en waarden niet op? Laat jij je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag? Dan zijn we op zoek naar jou.