Cursus Leer werken met de e-overheid start in Hattem

Gemeenten, zorgverzekeringen en allerlei overheidsdiensten verwijzen inwoners met vragen steeds vaker naar digitale loketten. Dat maakt het aanvragen van huurtoeslag, wisselen van zorgverzekering of het doorgeven van een verhuizing er niet voor iedereen makkelijker op.

Door de Bibliotheek Noord-Veluwe worden cursussen Werken met de e-overheid gegeven. Deze “Digisterker” cursus is bedoeld voor mensen die digitaal vaardig genoeg zijn om met de computer om te gaan en informatie te zoeken op internet, maar nog niet vaardig genoeg zijn om overheidszaken online te regelen. Cursisten leren een DigiD aan te maken, informatie te vinden op overheidssites, waaronder die van de eigen gemeente, aanvragen te doen, formulieren in te vullen en verschillende mijn-omgevingen te gebruiken. Ook leren ze veilig om te gaan met hun persoonlijke gegevens. De cursus bestaat uit 4 lessen van twee uur.

Digisterker is bedoeld voor mensen die al met internet kunnen omgaan, kunnen werken met een toetsenbord en muis en een e-mailadres hebben. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik & Tik bij de bibliotheek!

Cursusdagen

De eerstvolgende cursus Digisterker in Hattem start op donderdag 9 april. De lestijden zijn van 9.30-11.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 25 euro voor leden van de bibliotheek en 30 euro voor niet-leden, inclusief het werkboek.

Wilt u hieraan deelnemen? Aanmelden kan bij het servicebureau in de bibliotheek of via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.
Deelnemen aan deze cursus kan alleen in uw eigen woonplaats, omdat het lesmateriaal per gemeente speciaal wordt ontwikkeld. Wilt u de cursus volgen in een andere gemeente? Ook dan kunt u zich aanmelden via bovenstaande link. Na aanmelding neemt een medewerker van de bibliotheek contact met u op.