‘Blij met mij’ geeft kinderen meer veerkracht en zelfvertrouwen

Na de voorjaarsvakantie start voor de eerste keer een ‘Blij met mij’ training. ‘Blij met mij’ is een training die kinderen én ouders/verzorgers begeleidt. Kinderen leren talenten en kwaliteiten (her-)ontdekken, verantwoordelijkheid nemen en helder communiceren met hun omgeving.

In 5 kindermiddagen en 3 ouderavonden wordt er op een ontspannen en uitnodigende manier veel geleerd. Dit gebeurt onder andere aan de hand van oefeningen, persoonlijke ervaringen, een stukje theorie, praktische eye-openers en beeldende kinderverhalen. Voor de kinderen betekent dit dat ze allerlei leuke dingen gaan doen (toneel, knutselen, schilderen, praten, en nog veel meer…) en tegelijk van alles over zichzelf, hun gevoel en gedrag ontdekken.

Voor wie is het?

De training is onder andere bedoeld voor kinderen voor wie een gezonde dosis zelfvertrouwen en veerkracht niet vanzelfsprekend is. Dit kunnen bijvoorbeeld kinderen zijn die onzeker zijn of bang zijn om fouten te maken. Kinderen die het moeilijk vinden om vrienden te maken of gepest worden. Maar  ook kinderen die opgroeien in situaties die veel van hun veerkracht vragen, zoals bij zorgen of ziekte in hun gezin.

Waar en wanneer

‘Blij met mij’ start op woensdag 4 maart 2020 in het MFA De Rhijnsberg, Rhijnsburgerlaan 7a in Heerde. De training wordt in principe om de twee weken gegeven op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie? Kijk op www.blijmetmij.nu. U kunt ook bellen met Mieneke Aalberts (06-37546851) of contact opnemen met het CJG in Heerde, Hattem of Epe. Aanmelden voor de training kan via baliecjg@heerde.nl. Voor de deelname wordt een eigen bijdrage van 25 euro gevraagd.