Hattemse minima ontvangen energietoeslag van €800

Huishoudens in Hattem met een laag inkomen ontvangen een energietoeslag van €800. Dit heeft de gemeente Hattem besloten vooruitlopend op de landelijke wetgeving die binnenkort wordt vastgesteld. Wanneer een alleenstaande of een gezin op de peildatum niet meer dan 130 procent van de bijstandsnorm ontvangt dan wordt deze eenmalige toeslag verstrekt.

Het bedrag is al automatisch (ambtshalve) uitgekeerd aan de huishoudens die volgens de gemeentelijke administratie aan dit criterium voldoen. Het eigen vermogen speelt geen rol bij de toekenning, deelt wethouder werk en inkomen Carla Broekhuis mee. 

Vanaf 1 april

De toeslag is beschikbaar vanaf 1 april 2022. Wie de toeslag niet automatisch ontvangt en een inkomen heeft van maximaal 1,3 keer de bijstandsnorm, kan hiervoor een aanvraagformulier invullen. Dit formulier staat op hulpwijzer.hattem.nl/Energietoeslag. Heeft u een vraag over deze toeslag of weet u niet zeker of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente.

Tot en met 31 december

Aanvragen kunnen tot en met 31 december 2022 worden ingediend. Wethouder Broekhuis geeft aan dat ruim 200 inwoners sowieso in deze inkomenscategorie vallen. “We weten niet precies hoeveel inwoners hier nog meer recht op hebben. Maar ook voor deze groep proberen we de toekenning zo eenvoudig mogelijk te regelen.”