Anne-Sophie Scheffer voorleeskampioen Hattem!

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Anne-Sophie Scheffer van De Vlonder. Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.
De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem zijn Elza ten Brinke van de Van Heemstraschool, Mila Veldman van de Jan Jaspersschool, Myrthe Snel van de Sint Andreasschool, Michel Dekker van Het Palet en Nina van der Hee van De Zaaier.

Goed tempo en mooie intonatie

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De voorleeskampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen. Winnares Anne-Sophie Scheffer las voor uit De Heksen van Roald Dahl. Ze vertelde vooraf dat Roald Dahl haar lievelingsschrijver is. Het boek Heksen liet de luisteraars de wenkbrauwen fronsen! Zeker bij deze zin: “Een echte heks heeft evenveel plezier in het uitroeien van kinderen als jij in het eten van een bord aardbeien met slagroom.” Anne-Sophie nam het publiek helemaal mee in het absurde, spannende en een beetje griezelige verhaal. Dat maakte dat de jury haar aanwees als voorleeskampioen van de gemeente Hattem. Anne-Sophie straalde helemaal toen ze begreep dat zij gewonnen had. Anne-Sophie gaat nu door naar de regionale ronde, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen. 

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Brouwer-de Jonge, mevrouw van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe en mevrouw Webbink, medewerker van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Brouwer-de Jonge reikte het certificaat Voorleeskampioen uit aan Anne-Sophie.
De zes voorleeskampioenen zijn allemaal ambassadeurs van lezen en leesplezier. Een wereld aan verhalen kwam langs tijdens de voorleeswedstrijd. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlazen vormden een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden. 

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Vlonder, de school van winnares Anne-Sophie. Haar supporters wonnen met hun aanmoediging: Anne-Sophie een voorleesgenie! 
Alle spandoeken samen toonden creatieve aanmoedigingen en vormden een mooie aanvulling op een avond vol cultuur. 

2024-01 Voorleeskampioen Hattem met wethouder
Wethouder Brouwer-de Jonge reikt het certificaat Voorleeskampioen uit aan Anne-Sophie Scheffer.