DigiVitaler: leer omgaan met het Patiëntenportaal Huisarts

Leer hoe je het patiëntenportaal van de huisarts gebruikt. Met zo’n portaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kun je vragen stellen. Hier kan je je voorbereiden op een bezoek aan de huisarts. Meld je aan voor DigiVitaler, het lesprogramma van de Bibliotheek over Digitale zorg.

Ook over zorg en gezondheid kun je steeds meer regelen via computer, tablet en smartphone. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt.

Afhankelijk van het patiëntenportaal dat jouw huisarts gebruikt is er soms DigiD nodig. Als dit nodig is en je hebt nog geen DigiD, dan kunnen we je daarmee helpen bij het Bibliotheekspreekuur.

Je krijgt les in kleine groepjes. De cursus is gratis en bestaat uit 2 bijeenkomsten. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te kunnen doen. De eerste les werken we in een demo omgeving, de tweede keer gaan we het patiëntenportaal van jouw huisarts gebruiken. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Een laptop/tablet of smartphone én een koptelefoon/oortje is nodig tijdens de cursus. Deze dien je zelf mee te nemen. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek!

Bij voldoende deelname gaan we van start. Je kunt je online aanmelden of via de balie van de bibliotheek.